השתלת שיער: תוך כמה זמן תוכלו לחזור לחיים תקינים?
אחת השאלות אשר רבים מהמעוניינים לעבור השתלת שיער שואלים, היא כמה זמן עליהם להיות מוגבלים ולהגן על שיערם, ומתי יוכלו לחזור סוף סוף לשגרה. חשוב להבין, שהתשובה היא שונה עבור כל אדם, ושעליכם לקבל את ההגבלות הללו בסבלנות הראויה, מאחר ובמידה ותעמדו בהן בהצלחה, ותשמרו על שיערכם היטב, תוכלו ליהנות ממנו למשך שנים רבות, ואפילו לתמיד.
שמירה על ההנחיות לאחר ההשתלה היא חיונית להצלחת ההליך
השתלת שיער בארץ מתבצעת לרוב בעזרת טכנולוגיות מתקדמות במיוחד. השתלת זקיקי השיער מתבצעת על ידי רופאים ואנשי צוות מקצועיים ובעלי ידע בתחומם, בהליך כירורגי אשר נוסה על אלפי אנשים. עם זאת, לאחר ההשתלה עדיין קיימות הגבלות רבות שעל המושתל לעמוד בהם, אחרת ההליך כולו לא יעבוד. שמירה על הנחיות אלו היא למעשה החלק שלכם בהליך, ואם לא תעשו זאת בצורה מספקת, תיאלצו לחזור ולעבור את הניתוח שנית, לאחר שבזבזתם כמות מכובדת של זקיקי שיער.
לרוב, אתם תידרשו לפעולות של הגנה על שיערכם במשך חצי שנה לפחות, עד שתוכלו לחזור לחיים תקינים. לעיתים, בעיקר עבור אנשים בעלי גוון עור בהיר במיוחד, אשר רגישים יותר להשפעות השמש, יידרש זמן המתנה מעט ארוך יותר. כיסוי האזור המושתל יכול לאפשר חזרה לשגרה ויציאה זהירה החוצה.
מדוע תהליכים דלקתיים יכולים להרוס את השיער החדש?
השתלת זקיקי השיער היא הליך כירורגי מקומי. בדומה להשתלות אחרות, כמו השתלת איברים שלמים,
השתלת שיער דורשת מהגוף להגיב אל השתלים, ולחבר אליהם מערכת דם ועצבים. הגוף יכול להגיב בקליטה נאותה של שתלי השיער, או לתקוף אותם בעזרת המערכת החיסונית. התקפת שתלי שיער היא נדירה בהרבה מהתקפה חיסונית על איברים מושתלים, מאחר ולרוב השיער המושתל הוא מגופו של המטופל, ולכן אינו מזוהה כזר.
עם זאת, כאשר מתחיל תהליך דלקתי, הוא יכול לעודד את מערכת החיסון לפעול באזור ההשתלה ביתר, ולהוביל להרס של התאים המושתלים. תהליך דלקתי הוא למעשה פרץ פעילות מקומי של מערכת החיסון והתאים הלבנים, אשר מוביל לנזק רקמתי עצום. מספיק פגיעה בתאים ספורים כדי להשמיד את זקיק השערה החדש, ולהוביל להרס של ההשתלה כולה.
איך מתבצעות השתלות שיער בטכנולוגית FUE?
שיטת השתלת שיער
FUE, המתבצעת במספר מכונים בישראל, היא שיטה מתקדמת ביותר להשתלת שיער. השיטה פועלת במנגנון של צמיחה מחודשת וטבעית, על ידי השתלת זקיקי שיער מאזורי צמיחה צפופים בקרקפת. שיטה נוספת היא השתלה באמצעות מחט ייעודית המכונה
DHI. בשיטה זו הרופא משתיל שערה שערה על הקרקפת של המטופל, וכך יש לו יכולת לשלוט היטב בכמות השיער ובצפיפותו. שתי השיטות עושות שימוש בשתלי שיער טבעיים של המטופל, מה שמוביל להצלחה גדולה יותר של ההשתלה.